Het mysterie van de 100…

4-daagse thriller

2e druk met het 100e Vierdaagse rozet op de omslag en een voorwoord van marsleider Jan Willemstein.
Een echt collector’s item!

€ 12,50,- inclusief verzendkosten.

Tijdens de 100e Vierdaagse loopt een bijzondere groep van vijftig mensen mee, afkomstig uit diverse landen: honderd ogen die over elkaar waken. Ieder met hun eigen verhaal en hun eigen geheimen uit het verleden, die in deze 100e Walk of the World samenkomen.

Al 55 jaar lang wordt in Nijmegen op de zondag voor de start van de Vierdaagse de Vierdaagse Mis gehouden. Dit jaar heeft een Nederlandse stichting een groep buitenlandse priesters aangeboden voor deze Vierdaagse Mis een missietocht per boot van Turkije naar Nijmegen te maken. De Missieboot zal vertrekken vanuit Istanbul, daarna de Donau opvaren en tenslotte via de Rijn door Zwitserland, Frankrijk en Duitsland varen. Wat enkel het personeel op de boot weet: het Missieschip is onderdeel van Operatie Saladin, genoemd naar een Arabische generaal die de Kruisvaarders uit het Westen versloeg.

Het brein achter de operatie is een man met de bijnaam De Pers uit Iran. Hij regelt de internationale geldstromen voor de terreurorganisatie en heeft een zwakheid: hij gokt mee op de beurs, verliest en moet een beroemde roofdiamant verkopen: De Ster van het Oosten. Dat zal gebeuren op een besloten veiling op een Frans chateau. Totdat de vrouw die de ring ooit droeg en ooit zijn slachtoffer was, zijn pad kruist. En zij wordt vergezeld door een voormalig meester-inbreker. Beiden lopen mee in de Vierdaagse. Zij vrijwillig als een lid van de groep van vijftig. Hij loopt de Vierdaagse onverwacht mee en totaal ongetraind: als alibi…

Paperback | 9789074734400 | Druk:2 | mei 2016 | 350 pagina’s

De dood wandelt mee

4-daagse thriller

In Nijmegen heerst een uitgelaten en ontspannen sfeer in aanloop naar de Vierdaagse. Zo is onder andere de burgemeester druk in de weer met haar nieuwe Valentino-jurk, omdat Koningin Maxima bij de inhuldiging op de Via Gladiola aanwezig zal zijn. Maar dan valt er een dreigbrief op de mat van het gemeentehuis met de boodschap dat de Vierdaagse zal eindigen in een bloedbad.
Direct wordt er groot alarm geslagen en alle veiligheidsdiensten worden op scherp gezet. Zelfs de AIVD wordt bij het onderzoek betrokken.
Als op de eerste loopdag een Amerikaanse soldaat, geheel ontkleed, op een brug wordt aangetroffen en beelden hiervan via CNN de wereld overgaan, wordt justitie nog meer op de proef gesteld. Is dit een aanslag? Is er een relatie tussen de dreigbrief en de Amerikaanse soldaat? Het is aan rechercheur Van Dorp om hierop een antwoord te geven. Een tweede dreigbrief aan een bankier compliceert de zaak nog meer. 45.000 wandelaars, waaronder de vrouw van rechercheur Van Dorp, lopen gevaar en er is één ding dat in hun nadeel werkt: de tijd tikt door.

Paperback | 9789074734387 | Druk: 1 | mei 2015 | 250 pagina’s

Een wandelende tijdbom

4-daagse thriller

Sportjournalist Maarten Peters van De Gelderlander is voor de verslaggeving van het WK afgereisd naar de VS. Hij staat op het punt samen met het Nederlands elftal vanuit Orlando naar Dallas te vliegen voor de kwartfinale tegen Brazilië als het noodlot toeslaat: Maarten wordt beschuldigd van een bomdreigement en opgepakt. Het vliegtuig wordt urenlang aan de grond gehouden. Oranje verliest de wedstrijd, wat tot veel ophef leidt in Nederland.

Geen moord, geen doodslag, maar een bomalarm tijdens het WK van 1994 en een Amerikaanse piloot die De Nijmeegse Vierdaagse loopt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Journalist Lex Muller was erbij en dichter/schrijver Floris Habets fungeert als zijn sidekick.

Paperback | 9789074734370 | Druk: 1 juni | 2014

De Goudenkruisdragers

4-daagse thriller

€ 13,00

Vierdaagse-wandelaars die tien keer de Vierdaagse hebben gelopen ontvangen een gouden kruisje. Inmiddels zijn er 15.000 tot 20.000 wandelaars die een gouden kruisje hebben bemachtigd. In 1951 is de vereniging van Gouden Kruisdragers opgericht. Deze vereniging telt op dit moment 2500 leden.

In de jaren tachtig infiltreerde binnen de vereniging een groep van pacifistische gouden kruisdragers, voornamelijk wetenschappers, die de vereniging gebruikten voor hun eigen politieke doeleinden. Dit leidde tot zoveel onrust en discussie dat het bestuur besloot om deze wereldverbeteraars uit de vereniging te zetten. Niemand hoorde daarna nog iets van hen.

Tot 2012. In dat jaar wordt een van de voormalige activisten ontvoerd. Tegelijkertijd raakt een uiterst geheim staatsdossier over de kruisraketten uit de jaren tachtig op drift en gaat het deksel van de doofpot.
Rogier Hoofs raakt tegen wil en dank hierbij betrokken.

Paperback | 9789074734349 | Druk: 1 juli 2012 | 350 pagina’s

Villa Gladiola

4-daagse thriller

UITVERKOCHT

Voor het derde jaar op rij is er een jonge vrouw verdwenen op de slotdag van de Vierdaagse. Enkele maanden later wordt zij dood gevonden op landgoed Brakkenstein. Net als twee andere vrouwen is zij op een gruwelijke manier gemarteld en zo aan haar einde gekomen. Stadsdichter van Nijmegen, Johan Maenhout, is de ongelukkige die het derde slachtoffer heeft aangetroffen. Rechercheur Jan Vos onderzoekt deze bizarre martelmoorden. Tot zijn grote frustratie zit het onderzoek muurvast.
Wanneer de stadsdichter in beeld verschijnt, ontvouwen zich gebeurtenissen uit het verleden die verband lijken te houden met de martelmoordenzaak.
Niets is meer wat het is ..

Paperback | 9789074734356 | Druk: juli 2013 | 256 pagina’s

Dood van een marsleider

4-daagse thriller

UITVERKOCHT

De afgelopen jaren is in Nijmegen een aantal belangrijke en onbelangrijke mensen vermoord. De politie ziet geen verbanden, maar heeft ook geen verklaringen, laat staan oplossingen. In de nacht dat Rogier Hoofs lijdzaam moet toezien dat de Stevenstoren wordt opgeblazen, beseft hij dat de stad in groot gevaar is. Hij moet ingrijpen, zelfs al kost hem dat zijn leven. Een spoor van geweld en lijken leidt hem eerst door een geheime gang onder de stad door en uiteindelijk komt Rogier via talloze omwegen in een bestuurskamer van het stadhuis. De situatie laat zich aanzien alsof de politiek onder vuur ligt, maar ook niet schroomt om terug te schieten. Of was ze zelfs begonnen met schieten? Rogier ontdekt waarom de politiek altijd zijn eigen gang gaat, zelden luistert naar het volk. De verklaring is huiveringwekkend.

Paperback | 9789074734318 | Druk: 1 juni 2011 | 388 pagina’s

Het verdriet van de Vierdaagse

4-daagse thriller

UITVERKOCHT

Na het overlijden van zijn moeder is er een brief voor haar binnengekomen. Pas na maanden komt Rogier er toe om de brief te openen. De anonieme afzender doet zich voor als een oude liefde van zijn moeder en tussen de regels door valt te lezen dat de briefschrijver mogelijk zijn vader is. Rogier gaat op zoek naar de afzender.

Tegelijkertijd krijgt hij bezoek van een belangrijke Nijmeegse familie. Dochter Isabelle is al meer dan een week verdwenen en de familie vraagt Rogier haar op te sporen. De beide zoektochten kruisen elkaar.

Dan is er nog wat. Hier en daar drijven er in de Waal sportschoenen met een voet erin.

Paperback | 9789074734288 | Druk: 1 augustus 2010 | 360 pagina’s

Vrijdagmoorden

4-Daagse thriller

UITVERKOCHT

In de week van de Vierdaagse 2009 slaat de misdaad hard en gemeen toe in Nijmegen. Zakkenrollers zorgen voor een ware plaag, een geldtransport verdwijnt spoorloos en na twee moorden op mensen uit de Quote 500 dreigt een derde. De veertigste zomerfeesten worden hierdoor ernstig overschaduwd. Veel mensen zoeken hun toevlucht bij de Zweedse ziener Edström, een professor die predikt over een geldloze samenleving. Een gevaarlijk verhaal, omdat hij daarmee alle rijken vogelvrij verklaart.

Voor buschauffeur en Vierdaagseloper Rogier Hoofs speelt ook een persoonlijk drama. Zijn baas trekt zijn vrije dagen in en een collega wordt in de bus ernstig mishandeld. Als er vervolgens een staking uitbreekt, is de maat voor Rogier Hoofs helemaal vol. Na dagenlang piekeren, een bijzondere zoektocht en een genadeloos pak slaag, komt hij tot een plan om de Nijmeegse orde te herstellen: een aartswreed meesterplan.

Paperback | 9789074734264 | Druk: 1 juni 2009 | 271 pagina’s

De dood of de gladiolen

4-Daagse thriller

UITVERKOCHT

Op de dag voor de Vierdaagse ontdekt de Nijmeegse buschauffeur Rogier Hoofs in zijn bus een aanwijzing voor een misdaad. Iemand dreigt met een moord op een deelnemer aan de Vierdaagse. Een moord midden op straat, tussen duizenden wandelaars. Is het loos alarm of is het een waarschuwing aan alle wandelaars?

De politie neemt de dreiging niet serieus, maar Rogier Hoofs twijfelt. Die twijfel drijft hem in de handen van de mooie en grenzeloos ambitieuze verslaggeefster Irene Jaeger van TV Gelderland. Irene Jaeger maakt in haar uitzendingen groot nieuws van de aankondiging en zaait zo angst onder de wandelaars. De gevolgen blijven niet uit.

Met de broeierige hectiek van de Vierdaagse als decor, gaat het in de De dood of de gladiolen over het verlangen perfect te zijn in een wereld vol tekortkomingen.

Paperback | 9789074734257 | Druk: 1 juni 2008 | 216 pagina’s

De Vierdaagse

De Internationale Afstandsmarsen Nijmegen is ’s werelds grootste meerdaagse wandelevenement en is tevens één van de grootste sportevenementen ter wereld.
Al sinds 1909 wordt er in Nederland een vierdaagse gelopen. In dat eerste jaar was het een mars verspreid over vijftien verschillende parkoersen. Die waren over het land verdeeld. Sommige werden op het laatste moment vanwege de geringe deelname nog geschrapt.

In 1925 werd de vierdaagse de Vierdaagse van Nijmegen. In de jaren daarvoor waren er verschillende startplaatsen, zoals Amersfoort, Arnhem en Breda. Ook waren er marsen waarbij de deelnemers per dag van kazerne naar kazerne liepen: Utrecht, Amerongen, Ede en de laatste dag via Arnhem naar Nijmegen. In het begin waren het militaire marsen, later mochten er steeds vaker burgers meedoen. Het aantal burgers oversteeg uiteindelijk ver dat van de militairen en gaf de Vierdaagse van Nijmegen zijn zo bekende aanzien.

Rondom het wandelevenement worden de Vierdaagsefeesten georganiseerd. Dit begon in 1970; deze zomerfeesten werden gerealiseerd met een budget van 25.000 gulden. Om nog wat extra muziek te genereren werden de muziekkorpsen uit de Vierdaagse omgekocht met 25 gulden om na de finish nog een extra rondje door de stad te maken.
Met ruim 1 miljoen bezoekers en meer dan 200 muziekoptredens mogen de huidige Vierdaagsefeesten Nijmegen zich met recht ‘het grootste muzikale feest van Nederland’ noemen. Op verschillende evenementenpleinen en bij talloze cafés wordt opgetreden door artiesten uit binnen- en buitenland.

De auteurs

Lex Muller

Lex Muller (1939) is sinds 1962 sportjournalist en was tot 1994 werkzaam bij diverse kranten. In 1994 stapte hij over naar de televisie. Tijdens zijn carrière heeft Muller diverse boeken, online columns en artikelen geschreven. Een wandelende tijdbom is zijn eerste thriller.

Rob Bakker

Rob Bakker is journalist, auteur en historicus (Holocaust- en genocidestudies). Hij schreef romans, waaronder Graven; Een Pad Voorbij en De Toespraakschrijver. Hij maakte zijn thrillerdebuut met FE! Bakker schreef ook non-fictie. Van zijn boek Zorg jij dat ik niet meer wakker word? werden meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Na de wetenschappelijke editie van De Boekhouders van de Holocaust zal dit jaar ook een publiekseditie verschijnen. Rob Bakker was twaalf jaar lang hoofdredacteur van de Nederlandse MAD, richtte als uitgever de vakpers op voor radio en televisiemakers, en introduceerde in Nederland de Gouden TV Beelden van de Nederlandse Academy Awards, de Marconi Awards voor radiomakers en de Omroepman/vrouw van het Jaar.

Rudy Dek

Rudy Dek (1956) is van beroep taaltrainer. In 2008 schreef hij De dood of de gladiolen, de eerste Nijmeegse 4-daagse thriller. Hierna verschenen Vrijdagmoorden (2009), Het verdriet van de Vierdaagse (2010) en Dood van een marsleider (2011). Zijn vijfde 4-daagse thriller is De Goudenkruisdragers (2012).

Tjeerd Langstraat

Tjeerd Langstraat is (reis)journalist en (media)ondernemer. Hij werkt voor diverse landelijkemedia en bedrijven. Villa Gladiola is zijn eerste thriller.

“In Villa Gladiola heerst een broeierige spanning die er, samen met een even scherp als duister plot, voor zorgt dat je deze zinderende thriller in een ruk wilt uitlezen.”
Judith Visser, auteur van o.a. Zeemansbruid