De vriendelijkste marathon ter wereld – 1

4-daagse verhalenbundel 2018

W at is dat toch met de Nijmeegse 4-daagse? Wat maakt dit wandelevenement zo bijzonder? Tienduizenden deelnemers, anderhalf miljoen toeschouwers per keer en dat al meer dan honderd jaar.

Wandelaars, vrijwilligers, bewoners, gastgezinnen, burgemeesters, toeschouwers, een parachutist, een binnenschipper, een Rode Kruis-medewerker, een tv-presentator, een psycholoog en een columnist geven het antwoord in 37 verschillende verhalen.

Geen wereldtijden, geen baanrecords, geen erepodium, geen champagne, geen marathon van Rotterdam, Londen of New York. Geen sensatie, geen glamour, maar persoonlijke overwinningen, volhouden, pijn lijden, vallen, opstaan, huilen, lachen, en na vier dagen met muziek, applaus en ontelbare gladiolen in triomf over de finish van de vriendelijkste marathon ter wereld.

De vriendelijkste marathon ter wereld – 2

4-daagse verhalenbundel 2019

Deze tweede 4-daagse verhalenbundel opent met Het Grote Interview met Johan Willemstein, die van 2007 tot 2017 marsleider was. Gevolgd door verhalen over misdaad en mysterie, gezondheid, liefde en vriendschap, humor, wandelaars, vrijwilligers en bewoners. Iedereen wil zijn eigen verhaal vertellen: een pelgrimstocht, een fluitje van een cent, een lijdensweg, een uithoudingstest, een martelgang, een hel, de hemel op aarde, ergernissen voor bewoners, en vrienden voor het leven.

Dat allemaal is de vriendelijkste marathon ter wereld. De Dar, wie anders, sluit af met het verhaal over De Grote Schoonmaak en tot slot volgt een gedicht van een Nijmeegse dichter. Het wereldberoemde meubilair op de Villa Gladiola wandelt als een rode draad door de verhalen heen. Tenslotte dankt de Nijmeegse Vierdaagse zijn roem aan de honderdduizenden toeschouwers, die tijdens de intocht op de laatste dag vanaf hun krakkemikkige zitplaatsen de wandelaars een ovationeel ontvangst bereiden.

AANBIEDING

De vriendelijkste marathon ter wereld

deel 1 & 2 inclusief verzendkosten voor:

€ 20,00